Harjoituskilpailut jäsenille 13.2.2024

Tässä kilpailussa ratkeaa myös vuoden 2023 IC-Cup!

 

Kilpailukutsu on lähetetty jäsenille sähköpostiin!

Harjoituskilpailu järjestetään etätapahtumana ja se on tarkoitettu ainoastaan yhdistyksen jäsenille.  ”Kilpailupäivä” on  13.02.2024 kello 18.00 alkaen.

Ohjeet ja luokat kilpailukutsussa.

Jäsenmaksut 2024 lähetetty!

 

Uusi vuosi alkanut ja vuoden 2024 jäsenmaksut lähetetty sähköpostiin!

 

TULOSSA: JUHLATAPAHTUMA & NÄYTTELYT

Tapahtumaan on suunnitteilla paljon erilaista ohjelmaa koko perheelle sekä näyttelyt hulppein juhlahinnoin. Tiedotamme tapahtumasta tarkennusten myötä. Tällä hetkellä tiedossa:

 • Ajankohta toukokuussa
 • Jäsenille poikkeuksellisen huokeat näyttelyhinnat
 • Sijainti sallii isotkin hevos- ja katsojamäärät
 • Kattavaa ohjelmaa ja hauskaa yhdessäoloa!

Jos sinulla on hevosesi kanssa jotain erityisosaamista, ja haluat osallistua tapahtumaan, niin ilmianna itsesi tai kaverisi jo tässä vaiheessa suoraan Saanalle tai lähettämällä sähköpostia irishcob.fi@gmail.com

Huom!

Olemme saaneet hämmentyneitä yhteydenottoja koskien hevosen asiakirjan hankintaa.
Olemme väärän tiedon leviämisestä yhtä hämmentyneitä ja pahoillamme, koska tiedon levittäjällä ei ole tietoa faktasta, ja haluamme oikaista virheellisen tiedon.
 
Kun eläinten tunnistamista ja rekisteröintiä koskeva lainsäädäntö muuttui ja astui voimaan 7.7.2021, teimme tiivistä yhteistyötä Ruokaviraston kanssa.
Toisessa jäsenvaltiossa ylläpidettävään kantakirjaan merkittävän varsan tunnistusasiakirjan voi jatkossakin hakea suoraan kyseessä olevasta jalostusjärjestöstä.
Hollannin kantakirja on tytäryhtiö The Studbook of Origin Horse Sport Irelandille.
 
Kun Irlannincobilla on virallinen Hollannin kantakirjan tekemä EU-passi, on hevonen tunnistettu lain mukaisesti rotuun, ja silloin hevonen kuuluu EU-lainsäädännön mukaan ottaa toisiin rotujärjestöihin sillä statuksella, missä se on passiin myöntämän tahon johdosta kirjattu.

 

Uuden tunnistuslain myötä varsan mikrosirussa pitää olla Suomen maakoodi.

Yhdistyksessämme on hyväksytty tunnistaja/siruttaja, joka siruttaa Suomen maakoodillisilla siruilla.
 
Toimitamme kaikki tarvittavat asiakirjat Hollannin kantakirjalle, josta toimitetaan passi hevosen omistajan halutessa joko Suomen Hippokseen tai Suomen kantakirjalle, joka sitten välittää asiakirjan hevosen omistajalle.

Suomessa kaikki Irlannincob- hevoset tulee olla kirjattuina joko Suomen kantakirjaan tai Suomen Hippokseen.

Olemme mielissämme, että matalalla kynnyksellä olette meihin yhteydessä, se luo tunteen, että olemme luottamuksenne arvoisia.

Kiitos!

Power Park Horse Show

Sykähdyttävät irlannincobit ovat myös mukana PowerPark Horse Shown rotuesittelyssä 20.-21.5.2023!

 

Irish cob eli irlannincob on risteytysrotu, kuten alkujaan moni muukin hevosrotu.
Perimä sisältää mm. welsh-, dales-, connemara-, ja fellponia sekä shire- ja clydesdalehevosta. Omana rotuna näitä on kuitenkin kasvatettu Britteinsaarilla jo sukupolvien ajan. Alunperin irlannincobit olivat ajo- ja ratsuhevosia, ja pääasiassa vetivätkin vaunuja. Nykyään irlannincob on monipuolinen harrastuskaveri ja niitä tavataankin niin terapiakäytössä kuin kilpakentilläkin.
Luonteeltaan irlannincobit ovat rohkeita, rauhallisia, ystävällisiä eivätkä ne pienestä
säikähdä. Tämän takia rotu sopii erinomaisesti perhe- sekä monipuoliseksi
harrastehevoseksi.
PowerPark Horse Showssa irlannincobeja ovat edustamassa tammat Salina Van Victory Stables ja Darcys Shakey Lass sekä ruuna Shining Oscar.
Heidät löytää myös instagramista ja facebookista

Näyttelypäivitys

Näyttelyt toteutuvat lauantaina 27.05.2023 Mustasaaressa ja sunnuntaina 28.05.2023 Lohjalla.

Näihin paikkoihin pidennettiin ilmoittautumista 14.5 asti.

Muut paikat on peruttu.

Näyttelykutsu

Järjestäjä The Irish Cob Society Finland

Näyttely viikonloppu on 27-29.5.2023, ( tarvittaessa 30.5) sekä 10.06.2023

Tuomareina toimivat Esther Eh Hollannista sekä Nina Degerman Suomesta ja mukana on myös joissain näyttelypaikoissa Riina Laukkonen.
 
Näyttelyt tapahtuvat 5 eri paikkakunnalla, tällä hetkellä paikkakunnat ovat:
 • Oulu/lähiseutu 27.5.2023 tarkempi paikka vielä avoin
 • Mustasaari 27.5.2023 paikka Siofra’s talli, Koskö.
 • Valkeakoski 28.5.2023 paikka Janika Tähtinen.
 • Askainen ( Turku) 28.5.2023 ( varalla 29.5.2023)
 • Lohja 29.5.2023 (varalla 30.5.2023) paikka Saarnikujan talli
 • Kuopio 10.06.2023 tamma ja varsa näyttelyt ( ei aikuiset orit Premium arvosteluja eikä käyttökokeita) – tuomarina Nina Degerman ja Riina Laukkonen
 
Mikäli jollekkin paikkakunnalle ei tule riittävästi osallistujia, voidaan ottaa jokin toinen paikkakunta tilalle. Järjestäjä pidättää täten oikeuden aikataulu muutoksiin. Minimi osallistuja määrä on 15 hevosta per näyttelypaikkakunta toteutuakseen. Tapauskohtaisesti harkitaan näyttelyiden pitämistä pienemmällä osallistuja määrällä, mikäli se katsotaan kannattavaksi.

 

Ilmoittautuminen päättyy 07.05.2023. jonka jälkeen ilmoittautumiset ovat jälki-ilmoittautumisia 20 € lisähintaan aina 21.05.2023 asti.
 

Päivitämme tilannetta facebookissa sekä kotisivuilla.

 
Ilmoittaudu (sekä kysy tarvittaessa lisätietoja) sähköpostitse osoitteeseen irishcob.fi@gmail.com tai puhelimitse 0400-846610/Saana Janhonen ja muista mainita : Yhteystietosi sekä antaa hevosen tiedot (virallinen nimi ja rekisterinumero), paluuviestinä saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi sekä sähköpostiin laskun näyttelymaksusta. Näyttelymaksu tulee olla maksettuna ennen näyttelyitä.
 

Osallistumismaksut: Jäsen-/ei jäsenhinta

 • Maitovarsat 130,00€ /260,00€, sisältää arvostelun, rekisteröinnin, sirutuksen, dna:n ja passin.
 • 1v tammat 55,00€ /110,00€
 • 2v tammat: 55,00€ /110,00€
 • 3v ja vanhemmat tammat 55,00€ /110,00€
 • Ruunat 55,00€ /110,00€
 • 1v orit 55,00€ /110,00€
 • 2v orit 55,00€ /110,00€
 • 2v orit jotka hakevat määräaikaiset jalostusluvat 110,00€ /220,00€
 • 3v ja vanhemmat orit 160,00€ /320,00€
 • Ratsastus- / ajokoe 50€/100€
 • Ratsastus- / ajokoe, mikäli hevosella myös premium arvostelu 25,00€ / 50,00€
 • Rotuunotto 45,00 € / 90,00 €
 • Orien Show luokka ( ei premium arvostelua ) 30,00€ / 100,00€
 • Jälkeläisluokka 30,00€ /100,00€ (sis. 3-5 orin /tamman jälkeläistä)
 
Lisäksi omistajille tulee mahdolliset puuttuvat dna maksut; Eli vanhemmilta hevosilta tätä ei välttämättä ole aiemmin tehty esim. varsoilla aina vanhempien vertaus, uusien jalostukseen hyväksyttyjen oriiden dna maksu sekä rotuunoton yhteydessä tehty dna maksu, mikäli omistajalla ei ole toimittaa Dna profiilia. Rekisteröitävien varsojen vanhemmista tehdään myös Dna mikäli näillä ei vielä sitä ole.
*Dna 40 €
* Omistajanvaihdos näyttelyiden yhteydessä 25,00 €, Huomioithan, että ostaessasi hevosen täytyy sinun tehdä omistajan vaihdos kaikkiin tahoihin, mihin hevonen on rekisteröity. Tiedot eivät välity järjestöjen kesken automaattisesti.
Kun ori hakee jalostuslupia ensimmäistä kertaa, tulee tällä olla eläinlääkärintoditus mukana, täytettävä todistus toimitetaan ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse sekä todistus PSSM1 n/n mikäli hevonen ei ole vanhempien perusteella n/n.
 
Yhdistys palkitsee näyttelyiden 3 parasta, BIS I, II ja III sekä luokkien 3 parasta!!
Otamme mielellään luokkiin myös sponsoreita vastaan.
Näyttelymaksun palautus vain viranomaistodistusta vastaan. Näyttelymaksu palautetaan myös ilman viranomaistodistusta, mikäli paikkakunnalla ei näyttelyt toteudu mihinkä hevonen on ilmoitettu, eikä hevosen ilmoittautumista haluta siirtää muualle tai mahdollisen päivämäärän muuttuessa uusi päivä ei käy.
Toimimme SRL:n seurajäsenenä, jolloin tapahtumavakuutus on voimassa järjestettävissämme näyttelyissä.
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin
Ystävällisin terveisin:
The Irish Cob Society Finland ry

Mervi Pakola maastakäsittely I ja II

Yhteistyössä Mervi Pakolan kanssa tarjoamme jäsenillemme Hevostaito Akatemian maastakäsittely I ja II. 

Mervi Pakola on ollut pitämässä jäsenillemme vuosia sitten myös 2 päiväisen maastakäsittely I ja II ja kurssi sai paljon kiitosta ja kehuja.

VERKKOKURSSI!
Mervi tarjoaa 30 % alennuksen I + II verkkokurssiin. Tällöin kurssit maksaa yhteensä 129,50€ (norm. 185 € )   – Alennus koodin ja ohjeet tilaamiseen saat ottamalla yhteyttä sähköpostitse irishcob.fi@gmail.com tai suoraan Saana Janhoseen.
 
 
LIVE MAASTAKÄSITTELY I ja II,  2 päivää) MUSTASAARI, Koskö/Saana Janhonen 17-18.06.2023 ja VALKEAKOSKI / Janika Tähtinen 30.6-1.7.2023
Live kursseilla mennään vielä isommin teoriaan ja sitten tietysti asiat harjoitellaan Mervin kanssa konkreettisesti hevosen kanssa.
Nyt yhdistys lähtee tukemaan jäseniä ja tarjoaa tämän kaksipäiväisen livekurssin jäsenilleen erikoishintaan yhdessä Mervi Pakolan kanssa.
Hinta on hevosen kanssa ainoastaan 150€ (normaali 240€)
Kuunteluoppilaita otamme mukaan huikeaan 60 € hintaan (normaali 120€).
Nämä hinnat siis todella vain jäsenille.
Verkkokurssi +  Livekurssi hevosen kanssa on pakettihintaan 204,50 €.
Verkkokurssi + Livekurssi kuunteluoppilas hintaan 159,50 €
Molemmissa paikoissa on mahdollisuus hevosen yöpymiseen 20 € hintaan sisältää heinät sekä molemmissa paikoissa mahdollista lainata hevosta opiskeluun ilman lisäkustannuksia- hevosia löytyy erilaisia 🙂  rauhallisia kokeneita konkareita, varsoja ja jostain ongelmista kärsiviä hevosia, ihan minkälaisella tasolla haluaa maastakäsittelyä harjoitella.

Live kurssille ilmoittaudutaan ensisijaisesti FloMembersin kautta ja olethan tarkkana, että ilmoittaudut oikeaan paikkakuntaan, eli molempiin paikkakuntiin tehdään oma tapahtuma. Jos et löydä flossa tapahtumia tai on muita ongelmia/kysyttävää, niin ilmoittautua voi myös sähköpostitse irishcob.fi@gmail.com .
Verkkokurssista Liveen jatkavat ilmoittautuu sähköpostitse.

Varsan tunnistus / sirutus ja rekisteröinti

Tunnistus ja rekisteröinti 150,- + mahdolliset km korvaukset, sis passin, varsan DNA:n. Mahdolliset vanhempien DNA:t veloitetaan erikseen. 

Yhteydenotot yhdistyksen sähköposti irishcob.fi@gmail.com tai Saana Janhonen: siofrasic@gmail.com

Uusi yhteistyökumppani

Mervi Pakola / Hevostaito Akatemia

Vuosikokous

Lämpimästi toivotamme kaikki tervetulleiksi vuosikokoukseen Woodland Horse Trail -tilalle 3.9.! Vielä on mahdollista kokouksen jälkeen jäädä viettämään yhteistä kivaa tutustumisviikonloppua Woodland Horse Trail -tilalle!

Perämäentie 126, 61230 Luopa
klo 14.00

Jäsenille lähetetty kutsu sähköpostiin. Huom. uudet sääntömuutokset!

Ystävällisin terveisin: The Irish Cob Society Finland ry

Uusi yhteistyökumppani:

Auta Hevosta-tiimi.
”Mitä hevonen toivoisi?
Onko hevosesi elämä mielenkiintoista, turvallista ja terveellistä?
On olemassa paljon pieniä, helppoja tai edullisia ratkaisuja, joilla voit tarjota hevoselle jotain sen suuresti kaipaamaa. Se voi olla mutusteltavaa, tutkimusretkiä tai ystävyyttä.
Joskus on mietittävä asioita paljon laajemmin ja tehtävä isompia elämänmuutoksia. Eettisiä valintoja on hyvä miettiä perusteellisesti, jotta sinä ja hevosesi voisitte paremmin.
Kuka meistä voisi auttaa Sinua auttamaan hevostasi?”
 
Scoot bootseista -5% 3kk ajaksi (1.6).
Meidän tiimin esittely

Kontakti hevoseen - parempaa vuorovaikutusta, Contact Horses 30.4.2022 kello 12-18 SIIRTYY ! KESÄLLE

Yhdistyksemme järjestää kontakti hevoseen kurssipäivän Luvialla, jonka meille pitää Rita Peltola Contact Horses.
 
Tutustumme hevosiin yksilöinä ja hevosten kanssa osallistuvien kera aloitamme kontaktiharjoittelun maasta käsin tehtävillä harjoitteilla. Kaiken-ikäisille ja tasoisille hevosharrastajille, mielenkiintoista myös kuunteluoppilaille!! Kontaktityöskentelyn alkuvaiheissa suurimmat muutokset tapahtuvat korvien välissä.

Kurssi pidetään maneesissa, tietysti siirrymme ulos, jos kentän pohja sen sallii ja meille osuu kaunis kevät päivä.
 
Kurssille otamme mukaan 7 osallistujaa hevosen kanssa, jokainen harjoittelee n. 45 min verran paitsi demo hevonen, joka on n. tunnin pituinen. Näin jää päivän loppuun aikaa kurssin purkuun ja keskusteluun. Kuunteluoppilaat enemmän kuin tervetulleita päivään mukaan.

Osallistumismaksu hevosen kanssa on jäseneltä 60 € ja ei jäseneltä 100 €.
Hevospaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja jäsenet ovat etusijalla osallistumaan hevosen kanssa.
Kuunteluoppillan osallistumismaksu on 15 € jäseneltä ja ei jäsenhinta on 30 €.
 
Jäsenet ilmoittautuvat FloMembersin kautta, olkaa tarkkoja ,että ilmoittaudutte oikeassa kohdassa joko hevosen kanssa tai kuunteluoppilaana. Ei jäsenet ottavat yhteyttä Saana Janhoseen Yv, sähköposti irishcob.fi@gmail.com tai 0400846610
 
Kurssi tulee olemaan intensiivinen ja välissä emme pidä pidempää taukoa, mutta Ratsastus Granifiqin seura Power Riders pitää pienen kanttiinin kahvipaussille.

Hevosille mahdollista varata talli- tai tarhapaikka kurssin ajaksi.
 
Varaa pian paikkasi!
otta sinä ja hevosesi voisitte paremmin.
Kuka meistä voisi auttaa Sinua auttamaan hevostasi?”
 
Scoot bootseista -5% 3kk ajaksi (1.6).
Meidän tiimin esittely

LAPSET JA NUORET

Irlannincob Kepparit kerho -toimintamme on keskittynyt hyvin pitkälle aikuisiin jäseniin jo ihan aiheiden perusteella ja olemme työstäneet asiaa miten saada järjestettyä toimintaa lapsille, kun välimatkat on pitkät.

Nyt perustamme halukkaille Keppari kerhon.

KAIKKI LAPSET JA NUORET, ikään, tasoon tai mihinkään muuhunkaan katsomatta ovat tervetulleita liittymään kerhoon, riittää, että on yhdistyksen jäsen tai perhejäsen.

Kerholaisen kontaktihenkilö on jokin läheinen aikuinen tai ainakin aikuisuudeen kynnyksellä oleva, koska yhteyskanavana toimii sähköposti ja/tai facebook. Eli kerholaiset tulevat saamaan materiaalia / tehtäviä sähköpostiin, luonnollisesti se alkaa keppihevosen valmistamisella. Siellä voi olla edessä maastoratsastus lenkkiä ja mätsäreitä, mitä ikinä keksimmekään. Kannustamme ja opetamme lapsia näin käyttämään omaa mielikuvitusta, tekemään itse sekä lisäämään liikuntaa. Siellä voi olla myös tehtävä ”haasta perheesi tähän mukaan”, jolloin saadaan ehkä muutkin perheessä esteradalle.

Esittelyjä ja joitain tehtäviä voi vaikka videoida ja niitä saa halutessaan jakaa Facebookin suljetussa ryhmässä. VIDEOIDEN JA KUVIEN JULKAISUUN TARVTAAN AINA lapsen huoltajan suostumus. Nyt vain yhdistyksen sähköpostiin irishcob.fi@gmail.com tai Saanalle suoraan 0400846610 kerhoilmoittautumisia, niin päästään keppihevostelemaan.